Dynamische #bewegwijzering #wayfinding

Al jaren is er een ontwikkeling, waarbij statische reclameborden en wegwijzers dynamisch worden.

Deze ontwikkeling zie je bij lichtreclames, waarbij lichtbakken en verlichte letters worden vervangen door LED-schermen. Zo kun je met gebruik van deze ‘nieuwe’ lichtreclames eenvoudig en op afstand de uiting veranderen en bewegende beelden laten zien. Via een PC en/of internetverbinding verander je het beeld of content. De basisinvestering is vaak (nog) hoger, dan een statische lichtreclame; daar staat tegenover, dat de vervangingskosten en mogelijkheden enorm veel groter zijn.

Zo zie je de lichtreclames aan snelwegen op een mast, aan gevels van bedrijfs(verzamel)gebouwen, langs voetbalvelden.

Ook op gebied van bewegwijzering, zie de ontwikkeling, dat deurbordjes digitaal worden. De mogelijkheden hierbij zijn ook zeer efficient te noemen. Denk bijvoorbeeld aan de signing bij bedrijven die flexibele werkplekken verhuren, zoals marktleider Regus. Door gebruik te maken van deze dynamische deurborden, kan per uur of per dag de gebruiker van de betreffende ruimte getoond worden en haar/zijn bezoek al bij de ingang welkom geheten worden.

Nu is er ook een bijzondere dynamische bewegwijzering ontwikkeld voor outdoor-signing! De wegwijzers worden aangestuurd via internet en daardoor zijn de mogelijkheden eindeloos. De informatie die wordt weergegeven, kan een richting aangeven, die ook kan veranderen op zeker moment. Maar ook informatie op de borden kan online worden aangepast. Prachtige innovatie!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s