#lichtbakken en #lichtreclame

Lichtreclame voor uw organisatie!

offerte_lichtreclame_2

Lichtreclame wordt al sinds begin van vorige eeuw gebruikt om een merk, product of bedrijf te laten zien. Deze reclame-uiting was vervolg op (handgeschilderde en overlichte) reclameborden, waardoor je ook ’s avonds zichtbaar kon zijn. Waar eerst lampen en spots werden gebruikt om het reclamebord te laten zien, was er met de ontwikkeling van de lichtbak de mogelijkheid om verlichting IN het reclamebord aan te brengen en de verlichting zo DOOR de letters en logo’s heen te laten schijnen.

Ook werd door Philips neon ontwikkeld. Handgeblazen glazen buizen, die in alle vormen werden gebogen om op ambachtelijke wijze zo werden gemaakt, dat er letters en beelden verlicht uitgebeeld konden worden. Eind van afgelopen eeuw, hebben verschillende bedrijven nieuwe verlichtingsmogelijkheden ontwikkeld voor lichtreclame, zodat ambacht ‘neon‘ vervangen kon worden, vooral om economische redenen.

offerte_lichtreclame_1

Van alle verlichtingsmogelijkheden heeft LED het -ook voor lichtreclame-toepassingen- gewonnen.

De ‘traditionele’ lichtbakken lijken ook langzaamaan vervangen voor verlichte losse letters, met ingebouwde verlichting.

Toch worden er ook nog steeds lichtbakken op of bij gebouwen geplaatst, hoewel veel minder als vroeger. Bijvoorbeeld als het bedrijfslogo vierkant of rechthoekig is en dit als lichtreclame wordt uitgevoerd. Of bij bijvoorbeeld tankstations, waar vaak hele overkappingsrand als een lichtreclame wordt gemaakt.

De lichtbakken zijn ofwel voorzien van (lichtdoorlatende) platen, waarop de opdruk is aangebracht; ofwel voorzien van duurzaam doek, dat eruitziet als een lichtdoorlatend paneel. Wanneer een lichtbak groter is als een afmeting van bijvoorbeeld 200 x 200 cm, is het niet meer verantwoord om plaatmateriaal te gebruiken. De reden is, dat in een buitensituatie rekening gehouden moet worden met weersomstandigheden, zoals wind. Storm kan namelijk zo hard ‘drukken’ op het plaatmateriaal, dat breuk kan plaatsvinden. Het paneel zit namelijk enkel in de profielranden bevestigd.

images

Bij een grote lengte of hoogte, wordt dan geadviseerd om geen panelen te gebruiken, maar de lichtbak te voorzien van een speciaal ontwikkeld doek, waar de opdruk op aangebracht kan worden. Het doek wordt vervolgens gespannen in een speciaal ontwikkeld lichtreclame-profiel. Voordelen daarvan zijn, dat windbelasting geen invloed meer heeft (door de flexibiliteit van het doek) en daardoor geen schade meer aangericht kan worden. Ook kan de lichtreclame hiermee naadloos enorme lengtes hebben.

images

lichtreclame
lichtreclame

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s