#Brandblussers blijken doeltreffend!

Uit onderzoek blijkt, dat in bijna alle gevallen bij een brand  men zelf de brand tijdig kan blussen, met behulp van een brandslang of -blusser.

poederblusser

Ieder jaar opnieuw hebben ook ondernemers te maken met een brand. Bijna allemaal weten de beginnende brand zelf op te lossen met gebruik van de aanwezige brandblusser of brandslang.

Het hoogste rendement bij het blussen van een beginnende brand hebben de kleine blusmiddelen,

die voorhanden zijn. In bijna alle gevallen, is het belangrijkste moment van voorkomen van een grote uitslaande brand, natuurlijk het beginstadium van de brand. Op het moment, dat je er tijdig bij bent, is het vaak nog te overzien en met kleine hulpmiddelen als een handzame brandblusser of een brandslang op te lossen. Als dit stadium al gepasseerd is, is er vaak groter geschut nodig en vereist het materieel en expertise van de Brandweer of professionelere apparatuur, etc.

images

Van belang is overigens altijd, dat je weet waar de blusmiddelen hangen of staan en vooral, dat je zeker weet, dat de spullen gebruiksklaar zijn. Een brand laat zich namelijk niet voorspellen en vandaar dat van groot belang is, dat je regelmatig de apparatuur laat controleren.

Zichtbaarheid!

Naast eigen medewerkers, die vaak heel goed weten, waar de apparatuur staat of hangt, is belangrijk, dat bezoekers of andere ‘passanten’ ook snel kunnen zien, waar de spullen zijn. Mocht er een situatie ontstaan, waarbij om redenen, eigen medewerkers niet op tijd bij de hulpmiddelen (kunnen) zijn, dan moeten de anderen de spullen kunnen pakken en gebruiken. Daarom is het erg belangrijk, dat dit overal goed en duidelijk staat aangegeven welke waar de spullen zich bevinden. Deze aanduidingen moeten ook bij duisternis en rookontwikkeling zichtbaar zijn.

Het lijken allemaal logische zaken, maar test bij je eigen pand en/of onderneming, maar eens of dit allemaal perfect is geregeld?

blusdeken_soft vluchtladder rookmelder9V

Met de meest voor de hand-liggende producten voor brandbeveiliging en -bestrijding, ben je vaak al voor een belangrijk deel voorzien, zoals brandblusser, blusdeken, evt. vluchtladder en wat rook- en hittemelders.

cropped-header-885x252-24.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s