Tips voor een geslaagd sign-project!

Onder signing in deze blog verstaan we alle uitingen in en om een gebouw, met als doel om de bezoeker de weg te wijzen naar de juiste bestemming, zodanig dat dit op de meest prettige wijze voor de bezoeker gebeurd. Ultieme doel hierbij is (of zou moeten zijn), cdat de bezoeker geholpen wordt om de weg te vinden, zonder dat deze merkt, dat hij of zij ‘gestuurd’ wordt.

home-1

Signing zijn die uitingen in en om een gebouw, die een organisatie toepast om te communiceren met haar doelgroep.

home-2

Een sign-project kan als geslaagd worden betiteld, als het op tijd, binnen het gestelde budget en volgens de voorwaarden is opgeleverd, maar hoe zorg je daarvoor:

  1. Maak de verantwoordelijkheden duidelijk. Zorg ervoor, dat je zo objectief mogelijk de kernvoorwaarden en doelen beschrijft, waaraan het project moet voldoen. Wat wil je bereiken met de investering?
  2. Omschrijf de doelen. Waarom is het zo belangrijk voor de bezoeker en dus voor de organisatie om de signing te plaatsen en aan te brengen. Wat voegt ieder item toe?
  3. Zorg voor een duidelijke visualisatie van de signs en toets daarna weer aan de oorspronkelijke doelstellingen.
  4. Wanneer duidelijk is, wat en hoe er geplaatst gaat worden, bekijk dan goed welke consequenties de signing heeft/ kan hebben in de toekomst, qua mutaties, kosten en gebruiksvriendelijkheid.
  5. Durf in dit traject het geheel te heroverwegen en te kijken of een variant mogelijk toch een beter alternatief is op de meeste activiteiten.
  6. Bekijk voor productie en levering nog de afhankelijkheid van klant (inkopende organisatie) ten opzichte van de leverancier voor de lange termijn.

home-3

Een gedachte over “Tips voor een geslaagd sign-project!

  1. Dankjewel voor dit artikel over sign. Ik had het idee dat sign ook een vorm van reclame was. Het lijkt in dit artikel erg veel te gaan over het wegwijs maken van een langslopend publiek.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s