#Signing!

De voordelen van signing!

Vaak komt het onderwerp SIGNING aan bod, nadat een ontwerp van een architect uitgewerkt is of zelfs in een stadium, dat de bouw al is gestart.

384692_197088070369730_848614971_n

Redenering kan zijn, dat vanuit architect gedacht wordt vanuit het gebouw, functionaliteiten en gebruik, en de ‘rest’ door de gebruiker of eigenaar van het pand zelf ingevuld kan worden. Vaak houdt de architect zich ook niet bezig met de meubels, die in het gebouw komen of andere zaken.

Toch lijkt het verstandig om juist WEL ook de signing aandacht te geven, omdat dit ook beeldbepalend is en samen met de architectuur beeldbepalend is, anders dan de stoelen en andere interieur-items.

Bij prestigieuze projecten komt het overigens wel incidenteel voor, dat een architect invloed blijft houden op ‘zijn/ haar’ gebouw, waarbij de bouwheer betrokken blijft bij het project.

NOVIO 10353699_680962528650230_1308352339095676796_n

In vele opzichten, levert het voordeel op, om er al in het ontwerpstadium rekening mee te houden, dat er een vorm van signing aangebracht zal gaan worden. Voordelen kunnen zitten in investering, maar ook in eventuele vergunningsprocedures, bouwkundige aanpassingen en in het voorkomen van een uiteindelijk resultaat (pand met signing), dat niet meer in harmonie is.

home-1

Signing is de verzamelnaam voor al die uitingen, die een organisatie plaatst om te communiceren met haar bezoek. Denk daarbij aan lichtreclame, gevelreclame of reclamezuilen; maar ook zaken als wegwijsborden en informatiepanelen.

Je kunt het standpunt innemen, om te zeggen, dat iedere organisatie een eigen identiteit heeft en dus per keer afgestemd moet worden aan een situatie en dat is natuurlijk waar. Toch kun je als architect/vormgever en bouwheer bepaalde kaders vaststellen waarbinnen een organisatie ‘vrij’ is om te communiceren. Eigenlijk de rol die Welstandscommissies vervullen?

601959_494039344007933_925974346_n

Grote voordeel daarbij is, dat je vooraf onderkend, dat het bedrijfsgebouw voorzien gaat worden van signing (binnen en/of buiten) en je daar dus vooraf in het ontwerp al rekening mee kunt houden. Hoe simpel en logisch, toch?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s