#Blusdeken of #Vetblusser?

Onlangs publiceerde de NVWA (Nederlandse Voedsel- en WarenAutoriteit) de resultaten van een onderzoek over blusdekens. Daaruit blijkt, dat blusdekens niet gebruikt moeten worden bij branden met frituurvet. Voor het doven van frituurbranden zijn daarom speciale vetblussers ontwikkeld.

blusdeken_hard

Branden als gevolg van het werken met frituurvet moeten NOOIT worden geblust met water, omdat water en vet de brand alleen maar groter maakt.

images

Blusmiddelen in het algemeen zijn bedoeld om kleine branden te blussen die kort na het ontstaan worden ontdekt en niet groter zijn dan een emmer. Indien een brand al langer bezig is en groter qua omvang is het advies altijd om hulpdiensten in te schakelen en mensen in veiligheid te brengen. Indien de brand voldoet aan het begrip ‘beginnende brand’ of wanneer een persoon in brand is geraakt is een blusdeken uitermate geschikt.

Header 885x252 (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s