#Rookverbod in #horeca!

Rookverbod geldt per direct in alle cafés!

verboden te roken

Vanaf 21 oktober jongstleden is ‘per direct’ een nieuw rookverbod van kracht, volgens de Nederlandse Voedsel- en WarenAutoriteit.

Zo moeten asbakken van tafel in café’s, die geen personeel in dienst hebben. Tot 21 oktober 2014 gold voor hen een uitzondering, waar voor alle andere horeca-gelegenheid het rookverbod al was ingevoerd.

Om de wet kracht bij te zetten, voert de Nederlandse Voedsel- en WarenAutoriteit in café’s in Nederland al controles uit en doet bij deze groep invallen om te zien of er op heterdaad betrapt kan worden.

Het was al langer bekend, dat de uitzonderingsgroep per 1 januari 2015, toch al haar positie zou verliezen, maar dat nu eerder is, is wel een beetje een verrassing. Wanneer een ondernemer die gecontroleerd wordt, wordt betrapt op het feit, dat in zijn zaak wordt gerookt, mag een eerste boete van 600 euro tegemoetzien.

cropped-header-885x252-24.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s