#spandoeken en #gevelbanners!

In iedere stad, dorp of gelegenheid, zie je ze: spandoeken!

triaflex37triaflex15

Spandoeken in kleine, grote of XXL-afmetingen. Ze worden gebruikt als reclamebord aan een gevel van een bedrijfspand of bij een winkel. Verder worden ze gebruikt door bouwbedrijven of makelaars, maar ook om complete gevels te maskeren enzovoorts.

download (1)triaflex9

Er zijn zelfs mogelijkheden om het spandoek zo te maken alsof het een lichtreclame is. Dit kan zeer eenvoudig door een spanprofiel te gebruiken, waar onzichtbaar LED-verlichting in wordt geïntegreerd, die vervolgens het doek aanstraalt.

ambi8

In principe is er voor iedere toepassing een oplossing te vinden met spandoeken. Dat is ook logisch, omdat letterlijk alles kan en vooral de investeringen minimaal zijn. Enige, dat nodig is, is een (vaak) aluminium buisprofiel en een geprint doek met elastieken, zodat het spandoek in het frame gespannen kan worden. Een kind kan de spreekwoordelijke was doen!

gevelbannerspecialist1

Enkele voordelen op een rij:
  • Goedkoopste manier van ‘reclame’ maken per vierkante meter
  • Minimale kosten aan arbeidsuren
  • Minimale eindbewerkingskosten
  • Oneindige mogelijkheden qua opdruk/print
  • Zeer eenvoudig (ook zelf) te monteren/ plaatsen
  • Makkelijk te muteren
  • Uiterst weersbestendig

Wel van belang is in te schatten, hoe groot de windbelasting is op het doek. Wanneer een spandoek vlak tegen een gevel wordt gemonteerd, is windbelasting van voor (tegen de opdruk aan) minimaal. Immers, zodra de windbelasting maximaal wordt (stormkracht), zal het spandoek tegen de gevel worden gedrukt en geen invloed meer hebben op het doek, constructie en de elastieken. Indien het spandoek verder van de gevel af wordt gemonteerd, zal de achterwaartse windbelasting wel een rol gaan spelen en is het verstandig om wind- en waterdoorlatend doek te gebruiken, zodat de storm geen schade aan het doek kan aanrichten. Dit doek wordt ook vaak gebruikt bij zgn. bouwborden, zodat de wind door het doek heen gaat!

gevelbannerspecialist

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s