Verzet tegen #lichtreclame!

Ik las een artikel met als titel ‘Verzet tegen lichtreclame‘ in Zaltbommel!

Een traditioneel ‘probleem’, dat je vaker ziet, waarbij een onderneming iets wil in de vorm van lichtreclame. Die laat zich adviseren door een of meerdere aanbieders, waarbij uitgangspunt is; kijken wat er allemaal mogelijk is, qua technische oplossingen.

vandervalkvught550

De aanbieder doet een voorstel, die past bij de wens van de klant en doet er waar mogelijk nog een schepje bovenop -aan extra’s- om de klant nog meer waar voor zijn geld te geven!

384692_197088073703063_99872636_n

Eenmaal een deal, komt de grote hindernis: De Gemeente, qua vergunning! Vervolgens pakt de Welstandscommissie het grote handboek erbij en kijkt of de aanvraag aan alle Redelijke Eisen van Welstand voldoet. Als er geen bewaren lijken te zijn of duidelijke argumenten om de vergunning NIET te verstrekken, dan is de kans groot, dat de vergunning verstrekt wordt.

945939_494039147341286_860286037_n

Daarna -en dat wordt soms in alle enthousiasme vergeten- begint de bezwaar-procedure, waarbij iedereen in Nederland, bezwaar kan maken op het verstrekken van de vergunning bij de Gemeente en moet de lokale overheid bepalen of het bezwaar reëel lijkt en zal daar dan op moeten anticiperen.

Oke, laten we ervan uitgaan, dat uiteindelijk toch de lichtreclame geplaatst mag en kan worden……….. De LED-lichtreclame in deze case wordt geplaatst en geinstalleerd. De lichtreclame functioneert; klant blij en als de factuur voldaan is aan de leverancier, is die ook blij.

Maar dan……??! Uit de reacties op het artikel en de foto, die staat vermeld, kun je je afvragen of de leverancier en de klant heft nagedacht over het echte nut van dit enorme scherm. Voor wie (behalve de onderneming) zijn de toekomstige boodschappen bedoeld?  Wat wordt er gecommuniceerd waar het bedrijf zijn voordeel mee gaat doen? Wie gaat de boodschap zien? 

Een LED-scherm zoals hier bedoeld waarschijnlijk, is een groot TV-scherm. Waarmee de mogelijkheden net zo groot zijn, als een monitor van je PC of je tablet! Veel belangrijker is je de vraag te stellen, wat schiet je er als bedrijf mee op om, dit scherm op deze plaats te monteren, wat ga je communiceren en voor welke doelgroep?

download

Al met al, lijkt het op een prestige-klus, die veel tijd, energie en geld kost en voorbij gegaan wordt aan het feit, wat het echte rendement daarvan gaat zijn?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s