#Wayfinding; beperkte keuze!

Wayfinding is de internationale term voor ‘bewegwijzering‘!

home-3

Met bewegwijzering worden die uitingen bedoeld, waarmee je als bezoeker de weg wordt gewezen. Dat kan zijn op de openbare weg, op een terrein of in een gebouw. Vandaar dat er vele afzenders zijn van verschillende bewegwijzeringen, zoals de overheid (voor de bewegwijzering op de openbare weg) of een organisatie (voor de bewegwijzering op een terrein of in een gebouw).

images (1)dynamische-bewegwijzering-parkeerplaatsen-ook-op-smartphone_101_0x1000

Een organisatie als opdrachtgever heeft snel de neiging om alles op het terrein of in het gebouw inzichtelijk te willen maken en duidelijkheid te verschaffen. Het risico, dat je dan loopt, is dat je door de veelheid van borden en verwijzingen, je bezoeker ongelukkig maakt!

Wanneer je je beperkt met informatie verstrekken tot die informatie die echt relevant is, help je je bezoeker. Je bezoeker levert het namelijk niets op, om te weten, waar de bezemkast is of de CV-ruimte, maar wel waar de wachtkamer, receptie of uitgang is.

Verplaats je in de (emotie* van de) bezoeker en informeer over de essentiële ruimtes en afdelingen, die mogelijk voor je bezoek van belang is. Ruimtes en afdelingen, die niet van belang zijn, hoef je ook niet aan te duiden, zodat je bezoeker alleen maar hoeft te kiezen uit het aangeboden aanbod aan borden en verwijzingen.

bewegwijzeringspecialist1

*)= des te meer emotie er bij je bezoeker te verwachten valt, des te belangrijker dat je daarmee rekening houdt. Zo is de emotie van een bezoeker van een ziekenhuis of crematorium heel anders dan die bij een pretpark.

bewegwijzeringspecialist2

Bij het bepalen van de juiste wayfinding/bewegwijzering, houd je dus rekening met de psyche van je klant of bezoeker om een optimaal resultaat te behalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s