#Gehoorbescherming gebruiken!

Afbeelding

Ieder jaar moeten 3000 werknemers naar een arts met gehoorbeschadiging!

Dat kan voorkomen kunnen worden, door de goede richtlijnen die zijn opgesteld met betrekking tot gebruik van gehoorbescherming.

Het zijn vooral bouwvakkers die zich voor behandeling melden bij de bedrijfsarts. Helaas is het niet eens zo, dat het probleem in deze sector het grootst is. Blijkt, dat in de andere sectoren er geen/ minder cijfers bekend zijn hierover. De omvang van het probleem wordt simpelweg niet goed genoeg in kaart gebracht. Naast geluidsoverlast kunnen ook chemicaliën schade aan het gehoor veroorzaken. Bescherming is dus zeer belangrijk!

Gehoorbescherming
Je spreekt over geluidsoverlast als dat geluid als hinderlijk wordt ervaren en/ of schadelijk blijkt voor je gehoor. Ruim tien procent van alle werknemers werkt tot regelmatig bij schadelijk geluid. Gehoorbeschermers zijn dus nodig. Allemaal hebben ze de werking om het geluid dat ons oor wil binnendringen, tegen te houden. Onder gehoorbeschermingsmiddelen vallen oorpluggen en -doppen, helmen die de oren omsluiten, oorschelpen voor gebruik in combinatie met veiligheidshelmen, oorkappen met aansluiting voor LF-ringleiding en gehoorbeschermingsmiddelen die met communicatieapparatuur zijn uitgerust.

Afbeelding

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s