#LED-scherm maakt plaats voor bomen!

In Frankrijk heeft het gemeentebestuur van Grenoble besloten om een digitaal reclamebord te verwijderen. De reden is, dat de inkomsten van adverteerders zo enorm waren teruggelopen, dat het rendement te gering is. Het bedrijf JCDecaux, dat de exploitatie van het scherm verzorgde en contractant was van de Gemeente, kon nog maar € 150.000,– commissie betalen, in plaats van de reguliere € 600.000,– per jaar, door teruglopende aantallen adverteerders en tarieven. Daarop heeft Grenoble besloten het contract met JCDecaux niet meer te verlengen, waardoor het LED-scherm wordt verwijderd.

grenoble550

Reclame-exploitanten van LED-schermen en billboards hebben al jaren te maken met teruglopende inkomsten van adverteerders, omdat steeds meer wordt gekeken naar ROI en meetbare resultaten bij reclame-investering. Daarnaast zijn online-campagnes vaak relevanter, omdat kosten relatief laag zijn, enorm bereik (kunnen) hebben, direct meetbaar zijn en hoge ROI (kunnen) hebben.

images (2)

De Gemeente zelf gebruikt deze beslissing om aan te geven, dat het digitale reclamebord plaats moet maken voor ‘groen’ in de stad en plaatst op de locatie van het reclamebord bomen en planten terug en op sommige plaatsen informatieve borden van de Gemeente. Hierop staan aanduidingen en verwijzingen, waarop bezienswaardigheden aangeduid zijn en biedt ruimte om gratis te adverteren voor culturele en sociale organisaties. Op zich een bijzondere ontwikkeling, die mogelijk meer Gemeentes zullen gaan volgen.

download

Jaren geleden was er een opkomst van reclame-exploitatiebedrijven, die contracten sloten met overheden, om tegen een vergoeding reclame-objecten te plaatsen, waarvan de ‘ruimte’ verhuurd werd aan bedrijven om te adverteren. In veel steden, staan en stonden een flink aantal objecten, die niet altijd even ‘sierend’ waren voor de omgeving. Tegelijkertijd bleef het beleid van Welstand onverminderd streng, als het ging om vergunningen voor lokale bedrijven, ten aanzien van de eigen handelsreclame.

download (1)

Dat levert en leverde vaak discussie op, omdat Gemeentes zelf op allerlei locaties reclameborden lieten plaatsen, waar inkomsten tegenover stonden. Langzaamaan lijkt daar dus verandering in te komen…..

Bron: NABBnet.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s