#vlaggenmasten

Vlaggen en vlaggenmasten!

vlaggenmastenspecialist2

Het gebruik van vlaggenmasten vind zijn oorsprong in de scheepvaart. Deze werden gemaakt van hout en vervaardigd door een boomstam zo te bewerken en te ‘schillen’, dat er een vlaggenmast overbleef. Doordat dit een heel bewerkelijke klus was en veel tijd kostte, waren vlaggenmasten erg kostbaar. Pas toen de vlaggenmasten ‘aan wal’ kwamen, werden materialen als aluminium en later polyester gebruikt. Bedrijven en organisaties gingen vlaggenmasten plaatsen en gebruiken en door deze omstandigheden werden masten commerciële producten en daardoor goedkoper.

In eerste instantie natuurlijk bij Marine en andere kazernes van Defensie en daarna bij recreatieparken, evenementen en bedrijven. Zo worden vlaggen aan vlaggenmasten gebruikt om een logo te laten zien of naam van een evenement (of betrokken sponsors), maar ook geven vlaggen en bedrijf of organisatie een vriendelijker uiterlijk of karakter. Wapperende vlaggendoeken ‘hebben’ iets vriendelijks. Zo plaatst Bouwmarkt Gamma bij hun panden een aantal vlaggenmasten met vlaggen, om het ‘harde’ gebouw met dito gevelreclameborden, om aan te geven, dat Gamma geopend is en klanten welkom zijn……

Gamma_bannervision-5

Vlaggenmasten zijn leverbaar in polyester, aluminium en hout.

vlaggenmastenspecialist1

  • Polyester heeft als voordelen, dat de prijs relatief laag is en het product licht van gewicht is.
  • Aluminium is daarentegen iets duurder, maar weer wat steviger en iets meer duurzaam.
  • Hout is zoals het meest kostbaar, maar past bijvoorbeeld weer het beste met een pand met monumentale status bijvoorbeeld.

Vaak wordt een vlaggenmast door een organisatie gebruikt als secundaire reclame-uiting. Immers meestal is er wind nodig om de beste attentiewaarde te hebben. De meeste organisaties bedrukken de vlag met hun logo! Ook is het erg leuk om in plaats van je logo op de vlag te drukken, een slogan of een andere uiting die verband houdt met je product of dienst.

Omdat de levensduur van een vlag vaak maximaal 1 jaar is en de investering relatief laag, zou je een paar varianten kunnen maken en die per kwartaal veranderen. Zo doe je lang met je vlaggen en heb je steeds een andere boodschap te melden, wat je blijvende attentie bij je publiek oplevert!

vlaggenmastenspecialist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s