#Identiteit van je #organisatie!

download

Identiteit van een organisatie is in principe: ‘Al die zaken -in directe relatie tot de organisatie-, die een beeld creëren van die organisatie. Je kunt daarbij denken aan logo, huisstijl, kleurgebruik, etc. Maar ook kan onder de identiteit worden verstaan de wijze waarop de organisatie met haar medewerkers en andere stakeholders omgaat.

Wanneer je bezoek ontvangt in het gebouw, geef je daarmee een signaal af voor je klanten en stakeholders. Naast een reclamebord op het pand en eventuele bewegwijzering naar de entree, geeft de gevel van het pand en de omgeving ook een beeld. Wanneer je klant eenmaal binnen is, is het goed dat je bezoek geconfronteerd wordt met uitingen die passen bij de situatie buiten, in combinatie met je website, de wijze waarop je met alles naar buiten treedt. Wanneer je dit op de juiste ‘congruente‘ wijze doet, heb je de meeste kans op het gewenste imago.

Je imago is het beeld, dat een klant of stakeholder heeft van je organisatie en het (gewenste) gevolg van je ‘corporate identity’.

download (1)

Wanneer je je identiteit structureel en op de juiste wijze vormgeeft en vooral bewaakt, voegt dit als geheel waarde toe aan je organisatie. Je bent namelijk herkenbaar en weet wie je klant is en met wie je dus communiceert. Dat zorgt voor duidelijkheid en uiteindelijk rendement voor je organisatie op vele vlakken.

Ieder bedrijf (profit of non-profit) heeft een doelstelling. Het levert je als organisatie direct iets op, als je dit duidelijk maakt aan jouw doelgroep.

Het is relatief simpel om je identiteit te benoemen, door te antwoorden op onderstaande vragen:

  • Wie ben je als organisatie?
  • Wat wil je als organisatie?
  • Wat kan je als organisatie?

Als je hier zo kort en krachtig mogelijk antwoord op geeft, heb je je basis al van je identiteit. De te specifieker je bent, des te duidelijker communiceer je. En ben je herkenbaar voor je doelgroep.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s