#Identiteit en #interieur

images

Steeds meer organisaties (profit en non-profit) erkennen het belang van hun identiteit. Het is eerder vreemd, dat dat pas recent een echte trend is, dan dat het bijzonder is.

Immers, als je bezoek thuis krijgt, zorg je er in de regel toch ook voor, dat het er netjes en goed uitziet en dat je zelf ook opgefrist en verzorgd bent?

Ook voor je organisatie is het handig, dat je klanten en/of bezoekers een goed en positief beeld van je organisatie hebben. Dat doe je ondermeer door de ontvangstruimtes opgeruimd en netjes te hebben. Verder verdient het aanbeveling, dat je bezoek niet onnodig ‘geprikkeld’ wordt.

Daarnaast kan het zinvol zijn, dat je informatie verstrekt en je wat ‘meegeeft’ als herkenning, zols huisstijl en -kleur.

identiteit-vingerafdruk-inkt-merk_279-10421

De wijze waarop je dit doet, zit vaak in de nuance en belans. Als je een boodschap over wilt brengen aan je ‘doelgroep’, doe je dit onbewust en bewust met je huiskleur, logo, kleuren van schilderwerk, bureaus, etc. Je schept dus een imago, door te kiezen voor een bepaald soort bureaustoel voor je medewerkers. Eigenlijk hetzelfde als jouw persoonlijke beslissing
om een stropdas te dragen en te bepalen welke kleur. Als je niet bewust de kleur hebt gekozen, maar er ’s morgens gewoon 1 hebt gepakt, kan het zijn, dat dit bewust of onbewust al bepalend is voor je succes die dag.

Van belang is daarom, om goed en doordacht je interieur en identiteit te bepalen en vast te stellen, zodat je imago zo dicht mogelijk benaderd, wat jij wilt uitstralen als organisatie.

Bij de invulling van kleuren, letters, logo’s, wand- en vloerbekleding is het goed om eerst uit te gaan, van je eigen organisatie en je daarna te verplaatsen in de emotie van je bezoek. Hoe ervaart diegene het geheel.

Het weerspiegelen van de identiteit in het interieur van kantoorpanden en gebouwen van organisaties als zorgcentra en onderwijs is betrekkelijk nieuw. In de zakelijke cultuur komt dit al langer voor.

images (1)

Dat de uitstraling van een organisatie zorgt voor een bepaalde uitstraling en van direct invloed is op de psyche van de mens is al bekend sinds jaren 80 van de vorige eeuw.
Onbewust kun je er bij je bezoeker zelfs koopimpulsen mee stimuleren, maar er ook voor zorgen, dat je bezoek zich prettig voelt bij je organisatie.

images

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s