#Reclame beleid in Gemeente #Zwolle!

download

In Zwolle is een initiatief gestart om ondernemers en winkeliers zelf te laten beslissen (en eventueel handhaven?) over het reclamebeleid. Een super goed initiatief lijkt me!!

(Te) vaak is er namelijk -terecht of onterecht-  kritiek op Gemeentes en haar beslissingen ten aanzien van reclamevergunningen. Met enige regelmaat is die kritiek -gezien vanuit het perspectief van de ondernemer- zelfs ook terecht. Aan de andere kant is vanuit bepaalde regelgeving en APV’s het soms ook plicht om negatief te beslissen vanuit de Gemeente of Welstandscommissie, hoe vervelend soms ook voor de ondernemer.

Om dit nu bij de ondernemer zelf neer te leggen, lijkt me geweldig. Het wordt er voor de ondernemer niet makkelijker op, want nu heb je niet alleen meer te letten op je eigen gevel- of lichtreclame, maar ook het gezamenlijke effect van de uitingen bij elkaar. Hoe ga je om met dwarsliggers? Toch lijkt het me het beste om de ondernemers dit zelf op te laten lossen en te regelen en te co-ordineren.

Op deze manier zorg je er voor, dat er in groter belang gedacht gaat worden en dat is juist zo belangrijk, niet in het minst voor de bezoeker, want ….. die ziet alleen het grote geheel!

Erg benieuwd hoe dit gaat aflopen, want dit project wordt na een periode geevalueerd. Het zou moeten slagen!
Vervolgens zou met deze kennis, alle andere Gemeentes in Nederland dit voorbeeld moeten gaan volgen.

Bron: NABBnet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s