#Veilig werken

Veilig werken betekent in de regel, dat je werkt met middelen die allereerst veilig, maar ook goedgekeurd zijn. Zodanig dat het gebruik van deze middelen, zoals gereedschappen, installaties, apparaten en machines geen onnodige risico’s opleveren.

cropped-cropped-iso-7010.jpg

Daarnaast is het gedrag van de medewerker net zo belangrijk voor de eigen veiligheid. Dit gedrag kan worden verbeterd door duidelijke voorlichting, juiste werkinstructies, opleiding en natuurlijk gebruik van de productiemiddelen.

Last but not least is van belang, dat de middelen het juiste periodieke onderhoud en -vaak verplichte- keuringen krijgen. Het spreekt voor zich, dat deze zaken de verantwoording zijn voor de werkgever, maar natuurlijk ook voor de werknemer zelf!

cropped-cropped-download-11.jpg

Daar zijn werkgevers en werknemers samen verantwoordelijk voor. Door het maken van een RI&E (Risico Inventarisatie & Evaluatie) breng je in kaart welke risico’s er mogelijk worden gelopen en kun je maatregelen nemen om deze te verkleinen.

cropped-header-885x252-24.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s