Historische #Gevelreclame!

Image

Nieuwe #GevelReclame!

Vanaf 1920 begon de echte opkomst van gevelreclame in verband met de groeiende economie. Bedrijven wilde hun producten promoten met reclame-uitingen. Naast het gebruiken van reclame met teksten, werden ook (gekleurde) beelden/ logo’s gebruikt. Uit deze tijd stammen ook oplossingen als neon en het gebruik van reclame met vliegtuigen, etc.

Door het veelvuldig gebruik van allerlei reclame-toepassingen werden de eerste beperkende verordeningen door overheid bepaald om wildgroei te voorkomen. In de daarop volgende tijd en verslechterende economische situatie werd vanaf die tijd weer minder reclame gemaakt.

Image

Vanaf 1945 gaat de economie weer in een positieve beweging en door de groeiende welvaart ontwikkelde zich een sterk groeiende stroom van nieuwe producten. En dit ging weer gepaard met een enorme opleving voor de buitenreclame. Deze tweede gevelreclame-ontwikkeling zorgde er wel voor dat neonreclame concurrentie kreeg van de lichtbak. De arbeidsintensieve productie van reclameborden van emaille verdween en de geschilderde muurreclames werden langzaamaan opgevolgd door de huidige billboards en steigerdoeken.

Image

Bron: Stichting Tekens Aan de Wand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s