Welke maat #vlaggenmast….. en welke maat #vlag?

AfbeeldingWelke lengte vlaggenmast?

Voor het bepalen van de lengte van de vlaggenmast is stelregel om de hoogte van de nok van het dak te nemen als basis minus 1 meter! Wanneer het hellend dak een totaalhoogte meet van bijv. 7 meter, zou de lengte van de mast 6 meter zijn. Zo is de hoogte van de vlaggenmast in balans met het pand.

Bij een bedrijfspand of gebouw met plat dak, kun je dezelfde hoogte, als hoogte van de vlaggenmast aanhouden als maximum. Des te dichter de vlaggenmast bij de gevel staat, des te lager de vlaggenmast eigenlijk moet zijn. In de meeste gevallen staat de vlaggenmast op enkele meters van de gevel; dan is de mastlengte dus gelijk aan hoogte van het platte dak.

In specifieke gevallen en andere toepassingen, zoals bij vakantieparken, horeca-gelegenheden of andere situaties is een uitgangspunt om uit te gaan van een standaard-mastlengte van 6 meter en per geval te kijken of groter of kleiner moet.

Welke materialen?

Er zijn verschillende soorten materialen, waar vlaggenmasten van gemaakt (kunnen) worden. Vroeger werden de masten gemaakt van hout of metaal. Een ‘echte’ vlaggenmast is cilindrisch van vorm; aan de onderzijde een grotere diameter dan bovenaan. Door deze verschillen is de mast het meest stevig en windbestendig. Wanneer gekozen wordt voor een budget-versie, omdat maar tijdelijk wordt gebruikt, bijvoorbeeld voor een (bedrijfs-) feest of ander (jaarlijkse) festiviteit, is een overweging om een ‘buis’ te nemen, die fungeert als vlaggenmast. Afwerking hiervan aan de boven- en onderzijde is dan wel als ‘vlaggenmast‘.

Tegenwoordig worden vlaggenmasten geleverd van het materiaal polyester of aluminium.

vlaggenmastenspecialist1                    vlaggenmastenspecialist2

Polyester komt het meeste voor. De kwaliteit en sterkte is optimaal en prijs-kwaliteitverhouding het beste in balans. In sommige gevallen echter, kan worden besloten om voor aluminium te kiezen. Dit is dan vaak, omdat erg hoge vlaggenmast nodig is en dan aluminium geadviseerd wordt, of dat er andere eisen/wensen zijn, waardoor automatisch aluminium de beste oplossing lijkt.

Welke maat vlag bij een mast?

Bij elke maat van een mast, hoort in principe een maat vlag. Des te groter de mast, des te groter de leesafstand vanaf de grond.

Indien de vlag te klein is, is het totaalbeeld niet in balans en vice versa.

Voor een mast van 600 cm geldt in principe een standaard ‘wapperende’ vlag van 150 x 225 cm of een baniervlag (hoogformaat) van 250 x 80 cm.

NOVIOSIGN_VLAGGENMASTENSPECIALIST(proef1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s