#Veiligheidshelm in de #bouw!

Afbeelding

#Veiligheidshelmen

Een veiligheidshelm; bescherming tegen blessure aan het hoofd, als gevolg van vallende items of door stoten. In de bouw-branche en in productiebedrijven is het gebruik zelfs verplicht gesteld. Om aan te geven waar en of het dragen van een beschermende helm verplicht is, zijn er de officiële borden/ stickers, waarop een witte afbeelding van een helm staat op een blauwe ondergrond. Dit universele pictogram is daarvoor bedacht en overal hetzelfde.

cropped-cropped-iso-7010.jpg

Er zijn echter verschillende soorten en kleuren helmen, bijvoorbeeld voor situaties waarbij de gebruiker veel naar boven en beneden moet kunnen kijken. Het gebruik van veiligheidshelmen is niet overal verplicht, maar wel aan te raden vaak.

Er zijn ook helmen waaraan een oorkap of gelaatscherm aan te bevestigen is. Deze zijn dan als bescherming tegen geluid, slijpsel en stof bijvoorbeeld. Bij koude zijn er vaak ook helmmutsen te plaatsen. Daarnaast is soms een kinband handig bij wind of een nekflap tegen verbranding door de zon.

cropped-cropped-download-11.jpg

Houdbaarheid

Vervormde helmen  door een vallend item moet worden weggegooid en de levensduur van een helm is afhankelijk van het materiaal en ligt tussen de 3 en 10 jaar. De belangrijkste facetten, die mede de levensduur bepalen zijn blootstelling aan temperaturen, UV-invloeden en chemicaliën. 

cropped-header-885x252-24.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s