#Neon leeft!

Neon-reclame versus LED en TL. Afgelopen jaren is wel gebleken, dat om diverse redenen, LED het heeft gewonnen van het traditionele neon en TL.

download (2)

Voornaamste redenen zijn economisch. LED is in principe onderhoudsarm, het product is eenvoudig te monteren en in te passen in praktisch iedere vorm logo en/ of letter en daarbij minder arbeidsintensief. Daarnaast is het qua energieverbruik ook zeer interessant.

Toch kan neon als reclame– en/ of kunstobject nog steeds veel toevoegen en is het argument energiezuinig niet altijd een steekhoudend argument. Verbruik van neon ligt op een te verwaarlozen verschil op nummer 2 na LED. Eigenlijk is daarom dat argument niet altijd de juiste.

Ten opzichte van TL als verlichtingselement, is dat wel het geval. Dat kan op jaarbasis al snel een flink financieel voordeel opleveren. Helemaal als je neon of LED afzet tegen TL-verlichting bij bijvoorbeeld de contourverlichting bij een tankstation.

Neon-verlichting wordt nog steeds toegepast, maar dan daar, waar het als neon-product iets toevoegt, bijvoorbeeld bij kunst- en lichtobjecten, contourmarkering of monumentale gebouwen.

download (1) download

Bij winkels of bedrijfsgebouwen, die compleet zijn gerenoveerd, kan juist erg fraai zijn, dat wanneer het geheel weer is teruggebracht naar de ‘oude situatie’, ook de lichtreclame van destijds als nieuw gereviseerd wordt teruggeplaatst.

images

Een lichtreclame-installatie reviseren is bijna altijd een goede investering, omdat de basismaterialen vaak nog van ouderwetse kwaliteit zijn. Basismaterialen als aluminium (basis van bijna alle lichtreclames) en neon-glas, kunnen worden hergebruikt als basismateriaal en hersteld met de huidige state-of-the-art technieken, zodat na revisie een technisch nieuwe lichtreclame het resultaat zal zijn!

Dus wanneer er nog een oude of bestaande neon-lichtreclame aanwezig is, kan het veel opleveren om die te laten reviseren en terug te plaatsen.

download (1) download (2) download

Ook bij de aanschaf of investering in een nieuwe lichtreclame, kan juist neon die extra dimensie geven aan de uitstraling!

In alle andere gevallen lijkt LED voor lichtreclame de juiste keuze!

NOVIOSIGN_ LICHTRECLAMESPECIALIST(proef1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s