(Te?) Grote #Letters

images

Soms kan het zo zijn, dat je op een locatie of (klein) pand expres grote letters plaatst. Dit kan een erg fraai beeld opleveren, wanneer het natuurlijk past bij de identiteit van de organisatie. Het hoeft dan niet exact te gaan over de huisstijl, maar wel aansluit bij het imago van de organisatie.

Dit zou dan bijvoorbeeld vertaald kunnen worden naar ‘te grote’ letters en daarmee een soort van ambitie kunnen uitspreken. Dit zag je ook een tijd lang bij bijv. autobeletteringen van het merk Smart. Eigenlijk een iets te kleine auto, dat nog extra werd versterkt door erg grote deuren. Je zag dan vaak een bepaald type bedrijven die dit merk kozen als reclameobject waar in die lijn dan ook een te groot logo op werd geplaatst.

Ook kan het een fraaie aankleding zijn van een gevel. Om bijvoorbeeld klein en ingetogen de bedrijfsnaam bij de entree te plaatsen en als extra afwerking van de grote bedrijfshal het logo nog een keer te groot op de gevelplaten aan te brengen als bijvoorbeeld een soort ingedrukt watermerk van het logo.
Erg goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het voormalige hoofdkantoor van modemerk G STAR RAW. Erg grote letters, gemaakt van RVS, voor het pand zonder een schreeuwend of hinderlijk beeld op te leveren. Maar juist opvallend en passend bij het geheel. Doordat de letters in het water zijn geplaatst, zijn ze ook in spiegelbeeld zichtbaar.

G STAR RAW (hoofdkantoor)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s