#Bewegwijzering

Image

Bewegwijzering omvat de vorm, de inhoud en de locatie van wegwijzers ten behoeve van verkeer van openbare ruimten en gebouwen.

Het doel van bewegwijzering zou moeten zijn, dat op een voor iedereen te begrijpen manier, de weg wordt gewezen. Moeilijkheid hierin, is dat je als opdrachtgever goed moet realiseren, wie je bezoek/ doelgroep is, hoe en wanneer deze geïnformeerd moet worden. Om het beste resultaat te krijgen is van belang, dat je uitgaat van je ‘klant’. Van zijn/haar psyche, taalvaardigheid, etc.

bewegwijzering-1

En vaak weet je dat niet van tevoren? Zelfs als je dit niet weet, is het toch belangrijk, dat je van de ‘minst ideale’ situatie uitgaat. Zo kom je al snel op meerdere talen, pictogrammen, braille, etc.

Daarnaast bepaal je met ‘vreemde’ ogen, hoe de styling het beste past bij de omgevingsfactoren.

images

Er zijn verschillende soorten wegwijzers:

  • gestandaardiseerde wegwijzers (voor het wegverkeer)
  • wegwijzers binnen een gemeente, bijvoorbeeld voor de bewegwijzering van bezienswaardigheden en straten op bedrijfsterreinen. De kenmerken en het ontwerp kunnen verschillen per gemeente.
  • wegwijzers in openbare gebouwen, meestal voor voetgangers, zoals op stations en op Schiphol. Ook hier is geen uniformiteit, elk bedrijf of organisatie kan een bepaalde bewegwijzering kiezen. Wel zijn vaak de symbolen uniform.
  • Bewegwijzering op skipistes.
  • Wegwijzers voor fietsers.
  • Symbolische wegwijzers naar verafgelegen wereldsteden die men met name aantreft op bergtoppen en andere toeristische locaties. Deze hebben geen praktisch nut maar staan er alleen omdat toeristen dit leuk vinden.

bewegwijzering-2

Voor meer informatie stuur een bericht via www.noviosign.nl/contact!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s