#Lichtreclame

Lichtreclame

Begin van de vorige eeuw was het maken van lichtreclame een vak apart. Letters en lichtbakken werden vervaardigd per stuk en als uniek item en voorzien van neon of TL-verlichting-als verlichtingsmedium- in of op de reclamedrager.

Eenmaal aangebracht op de gevel van een winkel- of kantoorpand, brandde de neon zomaar twintig jaar achter elkaar storingsvrij!

Eind jaren negentig was de lichtreclame-branche al flink aan het het veranderen, waar de markt ook om vroeg natuurlijk. Het ambacht neon was aan te verdwijnen, zoals zoveel ambachten. Te weinig animo om het vak te leren en te arbeidsintensief, waardoor het ook steeds minder paste in de steeds snellere economie.

Na verschillende soorten alternatieve verlichtings-elementen, werd toch echt duidelijk, dat LED ‘hét’ nieuwe duurzame alternatief zou worden van neon voor verlichte gevelreclames en reclamezuilen.

Tegenwoordig is het niet meer weg te denken en is 90% van alle lichtreclames (of nog meer ) voorzien van LED-verlichting en nog maar een heel klein deel is neon.

Daarbij komt, dat door allerlei andere toepassingen, lichtreclame ook nog eens minder vaak wordt gekocht. Redenen daarvoor zijn Gemeentelijke beperkingen door vergunningen-trajecten en toepassingen van het product en de gebruiker.

Toch is lichtreclame van alle tijden en zie je ook nog eens ontwikkelingen naar dynamische reclameborden, oftewel LED-schermen. De naam zegt het al; ‘op basis van LED’, maar dan vanwege de capaciteit die deze vorm van LED heeft. Op de juiste manier geïmplementeerd, kun je zo een scherm maken, die fungeert als ‘beeldscherm‘ waarbij je via een PC bewegende beelden kunt afspelen. Deze schermen zie je langs snelwegen, sportvelden (zoals bij voetbalwedstrijden) en gevels van bedrijfspanden.

 

Voor het beslissen van de soort van reclame, die het beste bij een winkel- of bedrijfspand past, blijft van belang om zorgvuldig af te wegen wat beste bij de situatie, omgeving, doelstelling en gebruiker past. Wanneer hier een zorgvuldige afweging in is gemaakt, zal de reclame in harmonie zijn met het geheel en daardoor als positief worden ervaren!

Voor een advies op maat, offerte of opname neem contact op of vul dit formulier in we nemen direct contact met u op.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s