Vlaggen en #vlaggenmast

Een vlaggenmast is een dunne paal of mast, waarin een vlag wordt bevestigd. Deze staat meestal op de grond,  maar soms is deze ook gewoon aan een gevel bevestigd. Vlaggen werden vroeger vooral gebruikt bij militaire objecten en (nationale) feestdagen.

vlaggenmastenspecialist2 vlaggenmastenspecialist1

 

Tegenwoordig zie je vlaggen steeds meer bij bedrijven en bedrijfsterreinen staan, voorzien van een opdruk in

de huisstijl van de organisatie.

Vlaggen zijn er in twee soorten;

  • wapperende vlaggen; dit zijn de vlaggen, die je ook als landenvlaggen ziet. Voor bedrijven en instellingen kunnen ze worden voorzien van een opdruk, die past bij de uitstraling van een bedrijf
  • hoogformaat vlaggen; dit zijn vlaggen, die altijd strak hangen, ook als het windstil is. Deze zijn zeer geschikt als reclamebord bij een bedrijfspand, omdat er geen wind nodig is om de vlag te kunnen zien.

Verder zijn er natuurlijk nog toepassingen van vlaggen als;

  • bootvlaggen,
  • golfvlaggen,
  • vlaggen aan een lijn (slingers),
  • strandvlaggen (zgn. beachflags),
  • bootvlaggen,
  • raamvlaggen,
  • etc.

beachflags kioskvlag landenvlag raamvlag vlag-eigen-formaat vlaggenlijn

 

Vlaggenmasten komen oorspronkelijk vanuit de scheepvaart. Deze vlaggenmasten werden gemaakt van hout en vervaardigd van de lengte van een boomstam. De productie werd daardoor erg kostbaar in geld en tijd. Later werden ze gemaakt van aluminium of zelfs van polyester.

De masten worden nu ingezet bij bedrijven, bedrijfsterreinen, recreatieparken en zelfs met een tijdelijke bestemming bij evenementen.

Masten kunnen worden geplaatst op verschillende manieren, maar de meest voorkomende tegenwoordig is plaatsing met een kantelanker, omdat plaatsing, verplaatsing en onderhoud met dit systeem het meest efficiënt is.

Daarbij zijn er allerlei oplossing zoals verlichting, waardoor je vlaggen een lichtreclame zijn in de avondsituatie. Maar ook beugels die voorkomen, dat de vlaggen gestolen kunnen worden.

Voor meer informatie neem contact op en wij zorgen, dat één van onze specialisten z.s.m. u adviseert op het gebied van mogelijkheden, toepassingen en regelgeving! Tot binnenkort.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s