#Signing en #Bewegwijzering voor Zorg- en Onderwijsinstellingen

Zoals (bijna) alle organisaties tegenwoordig, hebben ook zorg- en onderwijsinstellingen een duidelijke identiteit en huisstijl.

Vanzelfsprekend voor juist(?) deze non-profitorganisaties om duidelijk te willen communiceren met hun doelgroep. Dat gebeurt dan vaak en vooral met een herkenbare bewegwijzering. Dat begint dan aan de buitenzijde met het aangeven, waar men het beste kan parkeren en vervolgens de weg naar de ingang kan vinden.

Die verwijzingen kunnen heel simpel met P- aanduidingen en ingangsborden, terwijl vaak beter werkt om indirecte boodschappen te geven; die direct en onbewust de bezoeker de juiste informatie verschaft. Denk bijvoorbeeld aan een zuil met daarop het logo en een P-verwijzing binnen de huisstijl(kleuren) van de betreffende organisatie. Op die manier geef je zelfs meer dan 1 boodschap tegelijk, nl. je bevestigt, dat de bezoeker daar is aangekomen waar hij/zij moet zijn en je laat zien, dat er een parkeerterrein is.

Dezelfde redenatie kan opgaan bij een ingang. Door het plaatsen van een aantal vlaggenmasten nabij de entree, vraagt deze de aandacht en zul je als vanzelf gericht zijn op de entree, zonder dat er een bord INGANG boven de deur hoeft. In andere gevallen is beter op de organisatienaam -met losse letters- te plaatsen ter verduidelijking van de entree. Wanneer dit geveldeel ook nog eens aan een doorgaande weg ligt, kan het verstandig zijn om de letters (en eventueel logo) verlicht uit te voeren, zodat de tekst ook ’s avonds een aantal uren goed zichtbaar is.

Op die manier ben je in staat om eenvoudig en duurzaam signing te integreren voor je organisatie.

Neem de proef op de som en neem contact op voor een vrijblijvend advies van een van onze sign-specialisten voor zorg- en onderwijsinstellingen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s